Lilla Stílusblogja

Tavaszi bőrápolási tippek: Arctisztítás mesterfokon

Pécsi Adri rovata

2018. május 10. - Lilla Stílusblogja

Új rovattal jelentkezik a blog: Pécsi Adri kozmetikusmester szépségápolási tippekkel lát el bennünket havonta! Először a tavaszi bőrápolás és a tökéletes arctisztítás kerül a fókuszba. Fogadjátok szeretettel, olvassátok, és ha kérdésetek van, bátran tegyétek fel a poszt alatt kommentben, vagy írjátok meg a Facebook-on. Arra is kíváncsiak vagyunk, milyen témák érdekelnének benneteket, így, ha van javaslatotok, osszátok meg velünk!

foto2.jpg

Forrás: Naturals.it

Mi jellemzi tavasszal a bőrünket?

Tavasszal nem csak a természet, de mi magunk is megújulunk. A téli hónapokat bőrünk megsínyli, szervezetünk vitaminhiányossá válik. Az átmeneti időszakban nagyon fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő vitaminbevitelt, és gondoskodjunk bőrünk ápolásáról. Ahogy egyre jobb és jobb az idő, egyre több időt töltünk a szabadban, és nagyon fontos, hogy az első napozás előtt megfelelően tisztítsuk meg bőrünket, távolítsuk el az elhalt hámrétegeket, ezáltal elősegítve a bőr felfrissülését.


Na, igen, a napozás… Mire kell odafigyelnünk?

Ha szeplősödésre hajlamos a bőrünk, vagy májfoltok képződnek rajta, már korán el kell kezdeni gondoskodni a kellő fényvédelemről - erre kiválóan alkalmasak a különböző fényvédő krémek -, és fontos, hogy fokozatosan szoktassuk magunkat az erősödő napfényhez. Az erős napsütés ugyanis gyulladást és festékfoltok megjelenését okozhatja. Gyulladáscsökkentő krémekkel és nappali krémek használatával védhetjük bőrünket. Ahogy megyünk bele a nyárba, az erős napsütés és a magas hőmérséklet további kozmetikai hibákat okozhat, ugyanis az UV sugárzás fokozza a hámképződést, illetve vérbőség léphet fel, ami bőrgyulladást eredményezhet. Rendkívül fontos tehát a napozószerek használata, ne vegyük félvállról! Javasolt az A és az F vitamint tartalmazó ételek fogyasztása, és mivel a vitaminszegény táplálkozás kiütközik a bőrön, érdemes friss gyümölcsökből készült kozmetikai pakolásokat felvinni.


Mivel kezdjük a bőrápolást?

Bőrünk ápolásának első és legfontosabb lépése a tisztítás – ezt nem lehet ellustálkodni! Ha nincs meg a megfelelő tisztítás a bőrtípusnak megfelelő kozmetikummal, akkor a bőrápolás további lépcsőfokai sem hozzák meg a kívánt eredményt. A tisztítást reggel és este kell elvégezni. Ezzel az a célunk, hogy a bőrre telepedett, pórusokban megtapadt szennyeződéseket eltávolítsuk. A megfelelő tisztító kozmetikum alkalmassá teszi a bőrt arra, hogy a további bőrápolási lépések hatóanyagait felvihessük. Ne felejtsük el a nyak bőrét sem letisztítani! Az öregedés jelei ezen a területen jelentkeznek először.

tisztito.jpg

Forrás: Pinterest


Vásároljunk külön smink- és arclemosót? Vagy nem szükséges?

A sminklemosáshoz nem szükséges külön smink- és arctisztító készítményt vásárolni – legyen egy, ami jó minőségű, és megfelel a bőrtípusunknak. Ha korábban nagyobb mennyiségű sminket vittünk fel a bőrre, kétszer is mossuk le, hogy egészen biztos legyen az eredmény. A rúzst is el kell távolítani, mert kiszáríthatja az ajkakat! E célra használhatjuk ugyanazt a lemosót, mint az arcra, a nyakra.


Hogyan alkalmazzuk a lemosókat? Létezik valami hatékony módszer erre?

A lemosókat nedves kézzel, körkörös mozdulatokkal oszlassuk el a bőrön, és finoman, masszírozó mozdulatokkal végezzük el a tisztítást, körülbelül 1-2 percen keresztül. Kézmeleg vizet használjunk, mert a túl meleg víz a száraz, érzékeny bőrt irritálhatja, ráadásul elősegítheti a hajszálerek megpattanását, ami rosaceához vezethet. Alaposan öblítsük le a bőrt, majd tiszta, puha törölközővel óvatosan töröljük szárazra.


Milyen lemosót ajánlasz az egyes bőrtípusokhoz?

A legjobb, ha szakember segítségét kérjük a bőrtípus meghatározásában, mert nincs két egyforma bőrtípus, nincs két egyforma bőrállapot. Általánosságban elmondható, ha száraz a bőrünk, választhatunk krémes tisztítókat, arctejeket hidratáló anyagokkal; ha zsíros vagy kombinált a bőrtípusunk, az arclemosó vizek, micellás vizek, tisztító habok használata javasolt; ha a bőrünk nagyon érzékeny, akkor hipoallergén kozmetikumokat válasszunk, melyek nyugtató hatóanyagot tartalmaznak.

* * *

20180508_214614_1.jpg

Pécsi Adrienn vagyok, kozmetikus mester. 2009-ben végeztem kozmetikusként, s az év októbere óta dolgozom a szakmában. 2016-ban megszereztem a kozmetikus mester címet, és elkezdtem tanulókkal is foglalkozni. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, a tanulást, az újdonságok megismerését. Rendszeresen képzem magam, keresem az új kihívásokat a szakmámban - igyekszem lépést tartani a nagyon gyorsan, és innovatívan fejlődő kozmetikai iparral.

Hol találsz meg?
Harmónia Szépségszalon – Győr, Nagy Imre út 50/A.
Telefon: +36 20 208 5439

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr3913903032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása