Lilla Stílusblogja

Romantikus és vagány - Katti Zoób 2018/19 őszi-téli kollekciója

A Budapest Central European Fashion Week-en jártunk

2018. május 01. - Lilla Stílusblogja

Április 27-29. között rendezték meg Közép-Európa egyik legnagyobb divateseményét, a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW) a Várkert Bazárban, ahol magyar és nemzetközi divattervezők mutathatták be 2018/19-es őszi-téli kollekcióikat. A fashion show-k mellett különböző társrendezvényekkel és pop-up store-ral várták a látogatókat. A rendezvény fő célkitűzése, hogy a tehetséges divattervezők bemutatkozhassanak, valamint, hogy a hazai és külpiaci értékesítést ösztönözzék.

Már egy ideje figyeltem a közösségi médiát, nem akartam lemaradni az eseményről, és amint megnyílt a jegyvásárlási lehetőség, azonnal vettem 2-2 belépőjegyet a Katti Zoób és a Nanushka show-kra. Előbbire fókuszál a bejegyzés, ugyanis rendkívül színvonalasnak találtam, és még Csabának is tetszett a bemutató, holott a divat (nem szeretem ezt a kifejezést!)/stílus iránt kevéssé elkötelezett férfiről van szó (úgy értem, inkább köti le a figyelmét egy antik bútor restaurálása, mint egy haute couture ruha).

Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy Zoób Kati hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb tervezője, aki már a külföldi kifutókat is meghódította. Számomra újdonság volt, amikor olvastam róla, hogy autodidakta módon sajátította el a szakmát - elképesztően tehetséges, és a klasszikus eleganciát képviseli, ami nagyon közel áll hozzám, így mindenképp szerettem volna megtekinteni az új őszi-téli look-okat.

kz1.jpg

Az egyik kedvencem a korábbi, 2017 tavasz-nyári kollekcióból

 

Az esemény eredetileg szombat este 8-ra volt meghirdetve, nagyjából félórás csúszással kezdődött a show. A rendezvényterem egészen érdekes ovális elrendezést kapott, a hangulatot pedig Jimmy Barnes Stone cold című száma alapozta meg egy „szenvedélyes szerelemről”, amely végigkísérte a bemutatót, és ami nagyon jó választásnak bizonyult a kollekcióhoz.

Hiszen az egész az ellentétekre épül! A romantikus és a vagány elemek tökéletesen keverednek, a régi, ismerős dolgok modern köntöst kapnak: "mintha találkoztunk volna már!" A kollekcióban éppúgy megtalálhatók a finom anyagok, mint az erőteljes vonalak. Hosszú muszlin szoknyák, selyem és átlátszó tüllök kavalkádja, a bőr, a lakk, a tweed és a buklé mellett. Élénk színek és pasztellek kontrasztja villan. Hátul nyitott, szalaggal ellátott mohair pulóverek, ejtett vállú bőrkabátok. Mívesen kidolgozott pelerinek libbennek, kabátruhás modellek. Szegecses csizmás léptek egymás után. Övvel ellátott oversize zakók, romantikus midi vagy maxi szoknyákkal. A nőies és a férfias elemek keveredése. Nem is lehetne aktuálisabb, tökéletes leképezése annak, amit a ma társadalma elvár egy nőtől: legyen határozott, ugyanakkor érzékeny.

Néhány fotó a kollekció darabjairól:

1_4.png

2_3.png

Ellentétek harmóniája a 2018/19 őszi-téli kollekcióban

 

Nektek hogy tetszik?

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8713881844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása