Lilla Stílusblogja

Dobd fel az irodai szetted!

2018. március 26. - Lilla Stílusblogja

Az előző bejegyzésben mutattam egy színes, bohókás fülbevalót, amit a design vásáron szereztem be Kores Esztertől. Arra gondoltam, illusztrálom nektek, hogy egy ilyen játékos darab viselése sem feltétlenül elvetendő irodai környezetben, csak nagyon oda kell figyelni, mit mivel párosítunk, hogy ne legyen "too much" az összhatás.

Nézzük, miről van szó. (Picit fordítva ülök a lovon, amikor ékszerhez készítek szettet, de lépjünk most túl ezen, és feltételezzük, hogy a bizsut eleve a gardróbunkban uralkodó színvilágnak megfelelően választottuk ki.) Adott tehát ez a jó hangulatú fülbevaló:

dsc_0228.JPG

Csokoládébarna, tejeskávészín, narancssárga, égszínkék, halványlila, rózsaszínes-fehér. Látjuk a narancssárga és a kék vibrálását, ezeket hagyjuk meg kiemelő színnek, irodai környezetben egyébként sem javaslom ennyire élénk színek viselését (nem professzionális) - játsszunk inkább a lila-barna kombinációval.

2.png

A szűkített fazonú középlila ing jól harmonizál a tejeskávészín A-vonalú szoknyával, akárcsak a rózsaszín óra és az orgonalila magassarkú, melyek tovább "lágyítják" a szettet. Fontos megemlíteni, hogy hasonló összeállítás viselése smart casual dress code esetén ajánlható, ami a kötetlen (casual) megjelenésnél eggyel magasabb szintű viselet, ám ha a munkahelyen a klasszikus üzleti ruházat (business attire) az elvárás, a fenti összeállítás már nem felel meg a kereteknek (ott a kosztüm, komplé, szoknya/ing/blúz, nadrág/ing/blúz, színek terén pedig a fekete/fehér/szürke/tengerészkék mezsgyén "járhatunk").*

Készítettem egy look-ot casual változatra is, amivel nyilván jóval könnyebb dolgom volt - ezt viselhetitek bátran, ha nincs kimondottan irodai dress kód:

1_1.png

A kötött pulcsi jó szolgálatot tesz a változékony időben, a bordó farmer színben passzol, a kiegészítőket nem változtattam meg. Nőies, színes, játékos - ennél több nem is kell.

 

*Lásd bővebben: Schiffer-stílus/Nő. Lábnyom könyvkiadó Kft., Budapest, 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://hellolillavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1013778028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása